В ролята на Лила от „Българи от старо време“ с Видин Даскалов – документален запис от 1972 г.

Огнена, магнетична, незабравима… Такава е в спомените на своите колеги оперетната актриса Лиляна Кисьова (1928 – 2014). Тя започва изявите си на сцената на Музикалния театър през 1951 г., превръщайки се постепенно в една от най-запомнящите се фигури на оперетното ни изкуство.

      За постъпването си в Музикалния театър в „златния период на оперетата“

Десетилетия наред името на Лиляна Кисьова на афиша гарантира пълна зала с възторжена публика. Незабравими остават образите й в „Царицата на чардаша“, „Мамзел Нитуш“, „Веселата вдовица“, „Службогонци“ и много, много други. Приключва кариерата си през 2001 г., но остава в сърцата на меломаните. Публиката на Музикалния театър и изобщо почитателите на оперетата в България помнят легендарното й партньорство с Видин Даскалов, а техните дуети остават като еталон за жанрово изпълнение.

      Оперетната прима за партньорството с Видин Даскалов и любимите си роли

Глас, осанка, очарование. След 44 блестящи сезона в Музикалния театър и над 80 изградени роли Лиляна Кисьова стои редом до останалите легендарни имена като Видин Даскалов, Минко Босев, Емил Пенчев, Петрана Ламбринова, Лиляна Кошлукова и др., с които и до днес помним златните години на българския оперетен театър.

В публикацията са използвани откъси от интервю с Лиляна Кисьова по повод 75-годишнината й през 2013 г.

По тази публикация работи Меглена Димитрова