Видин Даскалов и Арон Аронов мартър"
Видин Даскалов (вляво) и Арон Аронов в "Теменужката от Монмартър"
      Куплети на Менелай из оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах в изпълнение на Видин Даскалов и оркестъра на Държавния музикален театър с диригент Виктор Райчев, продуцент БНР

За 42 години на сцената той е изпял, изиграл, изживял повече от 100 роли. За Видин Даскалов тази сцена е подиумът на Музикалния театър – светая светих на оперетното изкуство. Според резултати на ежегодната национална анкета на предаването на БНР за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ „Любимите ви…” най-любим на българската публика сред оперетните артисти е Видин Даскалов.

Той роден на 8 март 1929 г. в с. Горна Козница, община Бобов дол, но е израсъл в Казанлък, което има значение за посоката, в която е поел.

      Видин Даскалов за своя път в изкуството – запис 1984 г.

Край него и на сцената, и извън нея, винаги е било весело. Така го помнят всички, с които е бил в контакт – лек характер, винаги готов за шега. Затова е бил обичан и от колеги, и от публика.

      На среща с публиката Видин Даскалов разказва за някои весели епизоди от живота си – запис 1984 г.

Видин Даскалов често е изтъквал колко важно нещо е партньорството на сцената, както и че няма артист, колкото и да е велик, който да не може да бъде провален. Според него също така е съвсем естествено всеки артист да има свои любими партньори. Пословично е например почти половинвековното му партньорство с неговата сценична „половинка“ Лиляна Кисьова.

      Лиляна Кисьова за приятелството с Видин Даскалов – запис 1998 г.
      Дует на Марица и Жупан из оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман в изпълнение на Лиляна Кисьова и Видин Даскалов под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Драгомир Ненов – продуцент БНР