Вокална група „Радиодеца“архив БНР
      „Цвете мило“ – текст: Ран Босилек, аранжимент: Кристиян Бояджиев

„Пейте с „Радиодеца“ – тази покана със закачка и усмивка към всички свои почитатели и любители на детските песни отправя с диска си (2011 г.) най-младият състав на БНР, който има 7 издадени албума и над 400 записани песни за фонда на Радиото. Голяма част от тях са написани специално за малките изпълнители от български композитори. Създаването на детската вокална група през 1990 г. е свързано с необходимостта от репертоар за програмите на БНР, включващ стари училищни песни, музика за отбелязване на големите християнски празници и др. Неин основател и диригент е Илина Тодорова, възпитаник на ДМА „Панчо Владигеров“. Малките певци на възраст между 3-4 и 12 години очароват публиката със своето лъчезарно излъчване и непринудено поведение, а концертите им са вълнуващо изживяване както за нея, така и за самите тях. Техни партньори на сцената са и известни български изпълнители.

      „Бабке мила“ - аранжимент: Вячеслав Кушев

Многобройни са изявите на „Радиодеца“ както в цялата страна на различни културни събития, така и в чужбина. Първото турне на групата е в Гърция през декември 1993 г. в рамките на голям коледен фестивал. През есента на 2007 г. тя участва в международния детски фестивал „Радостта на Европа“ в Белград, а две години по-късно в коледен концерт заедно с Биг бенда на БНР, който е излъчен от 16 европейски радиостанции. Незабравимо за децата ще остане турнето им в Пловдив и Варна с детската поп група „Дзегузите“ на Латвийското радио през 2011 г. На следващата година те са негови гости и на съвместен концерт с детската му формация се запознават с големия латвийски композитор Раймонд Паулс. Особено вълнуващо събитие за „Радиодеца“ е срещата им през 1992 г. с диригента на детския хор „Антониано“ от Болоня Мариеле Вентре, наречена „магьосницата“ от фестивала „Златната монета“. Малките изпълнители от България печелят сърцата на публиката и по време на двете си участия на международния фестивал на изкуствата „Сен Дени“ във френския град Лош.

      „Шарено яйце“ - текст: Дора Габе, аранжимент: Светлозар Атанасов

Вокална група „Радиодеца“ е носител на специалната награда за изпълнение на радиоконкурса „Пейте с нас“, на чийто гала-концерт е нейната първа изява. Формацията е постоянен партньор на празниците на посолството на Кралство Швеция в България. Участвала е в международния конкурс „Детски диск“ под патронажа на предаването за европейска интеграция „Младежта среща Европа“ на програма „Христо Ботев“ (дн. „Европа без граници“) и в честванията на 50-годишнината на УНИЦЕФ.

      „Зеленчуци, който не яде“ – музика: Михаил Кочев, аранжимент: Кристиан Илиев

Музикалните състви на БНР