За най-известната си илюзия „Сваляне на главата“ Мистер Сенко получава специалната награда на Американската асоциация на илюзионистите през 1961 г.
За най-известната си илюзия „Сваляне на главата“ Мистер Сенко получава специалната награда на Американската асоциация на илюзионистите през 1961 г.
      „Няма човек в тия 50 години, който да не ме е гледал“, убеден е Мистер Сенко - интервю от 1978 г.

„Улицата, гладът, мизерията ме научи“, споделя първият български илюзионист, осмелил се да се състезава пред най-големите магове в Европа Мистер Сенко, който си отиде на 26 юни 1987 г.

„13 годишен дойдох в София, сирак, спях на три стола и кафе разнасях в съда. И ме изпъди кафеджията третия ден, че съм закъснял и аз застанах пред цирка на „Пиротска“ 5. Излезе един да търси гавроши да продават лимонада и пасти и аз влезнах вътре…“

Това е първата среща с изкуството на цирка на бъдещия Мистер Сенко, благодарение на когото България става член на Европейската и на Световната организация на илюзионистите.

Рожденото му име е Евстати Христов Карайончев, а историята на живота му започва от родния град – Враца, за да стигне до световните сцени и слава.

Прякорът на младия илюзионист още отначало бил “Сенко”. В чест на своя пръв учител, френския илюзионист Делоне с псевдоним “Мистериозния Турчин”, той започнал да се нарича “Мистериозния Сенко”. По-късно, при изработването на плакат за негово представление, обаче, надписът не се побира и печатарите набират само Мистер Сенко. И с това име си остава за цял живот.

В историята остава като един от най-значимите и легендарни български фокусници, а делото му е вдъхновение за много негови последователи.