Вячеслав Тунев
юни 1995 г. – юли 1997 г.
Завършва Международни икономически отношения в Икономическия университет във Варна. Репортер в БТА, завеждащ отдел „Балкански страни“ на БТА, кореспондент в Атина, зам.-главен и главен редактор на редакция „Международна информация“. Завеждащ отдел „Анализи“ на в. „24 часа“. Управлението му начело на БНР е белязано от знака на вътрешни протести. През май 1997 г. парламентът освобождава Тунев като генерален директор и избира Лиляна Попова. С решение на Конституционния съд, което влиза в сила на 6 ноември същата година, Тунев е възстановен на поста. Назначава за и.д. Мартин Минков, и формално заема поста до януари 1998 г., когато вече действащия НСРТ избира нов генерален директор на БНР.
      Първото интервю на Вячеслав Тунев след избирането му за Генерален директор, излъчено в репортаж от Народното събрание - запис 23 юни 1995 г.
  Лиляна Попова
юли 1997 г. – ноември 1997 г.
Завършва „Радиожурналистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Журналистка в програма „Хоризонт“ на БНР. През 1995 г. е сред седмината журналисти, уволнени заради протестите им срещу цензурата в радиоефира. Водещ на информационно-коментарното предаване „Защо“ по Дарик радио. Репортер, завеждащ отдел „Анализи“ и зам.-главен редактор във вестник „Демокрация“. Назначена за генерален директор на БНР и отстранена от поста след решение на Конституционния съд. Води новинарските емисии на „Нова телевизия“. В началото на 1999 г. оглавява БНТ и ръководи медията в продължение на две години.
      Откъс от интервю с Лиляна Попова след като поема поста Генерален директор на БНР - запис 14 юли 1997 г.
  Мартин Минков
ноември 1997 г. – януари 1998 г. (и.д.) 
Завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. В БНР започва работа през 1979 г. като репортер и продължава да работи като редактор, водещ на информационни и обзорни предавания, външнополитически коментатор, главен редактор на програма „Хоризонт“ , заместник-генерален директор на БНР през 1997-а г. и дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие. Носител е на творчески награди на БНР, СБЖ и Наградата за цялостен принос в развитието на радиожурналистиката на фестивала „Сребърна вълна“ в Албена през 2002-ра година. От 2016 г. е Програмен директор на БНР.

 

  Александър Велев
януари 1998 г. – януари 2001 г
Завършва икономика във ВИИ „Карл Маркс“ (днес УНСС) и факултативно журналистика. През 1990 г. започва работа в „Международна информация“ на БНР. Бил е водещ на новини, на Нощния блок и на предаванията „Хоризонт на вълните на младостта“ и „Нещо повече“. Специализира в Швейцарското обществено радио. Заради протест срещу цензурата е уволнен през 1995 г. заедно с още шестима журналисти. През 1996 година започва работа във в. „Новинар“, а след това в радио „Тангра“ и радио „ФМ+“, води предаването „Защо“ в Дарик радио, завежда „Връзки с обществеността“ на профсъюз „Промяна“. Печели заведено дело срещу БНР за уволнението си и е върнат на работа. През 1997 г. става Директор на програма „Хоризонт“. За известно време е кореспондент в Скопие. За първи път с демократична процедура през януари 1998 г. е избран за Генерален директор на БНР от НСРТ. Заема поста до 2001 г. След това е кореспондент на БНР в Белград и в Берлин. В периода 2011 – 2014 г. е Генерален консул на България в Истанбул. Избран отново за Генерален директор на БНР на 17 май 2016 г.

      Интервю на Александър Велев по случай 65 години от създаването на Радиото (пред Еди Емирян) - запис 25 януари 2000 г.
  Данаил Данов
януари 2001 г. – февруари 2001 г. (и.д)
Завършва Факултета по класически и нови филологии в СУ „Св. Климент Охридски“, Департамента по социология и политически науки към Централноевропейския институт, Прага и Центъра за регионални изследвания на Лондонския университет. Започва професионалната си кариера през 1990 г. като репортер в БНР. През 1993 г. става директор на новините на „Радио Експрес“. Работи в Българската редакция на Би Би Си, Лондон. Координатор на Медийната програма на фондация „Отворено общество“. Зам.-председател на Управителния съвет на БНР. Програмен директор на Център за развитие на медиите, София. Изпълнителен директор на фондация „ Център за развитие на комуникациите и човешките ресурси “. Ръководи програми и проекти за професионална квалификация в различни страни на Югоизточна Европа, Кавказкия регион и Африка.

 

  Иван Бориславов 
февруари 2001 г. – април 2001 г.
Завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира френска цивилизация в университета във Версай. Работи в Българското национално радио – последователно като стажант, редактор, завеждащ редакция, зам.- главен редактор на Младежка редакция, зам.- главен редактор на „Литература, изкуство, култура“. Автор е на 12 поетични книги и на много преводи на стихове от френски език. През 2001 г. е назначен от НСРТ за генерален директор. По-голямата част от служителите на Националното радио се обявяват категорично против избирането му за директор и заплашват със стачни действия. На 19 март 2001 г. НСРТ утвърждава нов управителен съвет на БНР, за временно изпълняващ длъжността директор е назначен композитора Александър Бръзицов. На 4 април Върховният административен съд обявява решението на НСРТ за избора на Иван Бориславов за незаконно.

 

  Александър Бръзицов
март 2001 г. – май 2001 г. (и.д.)
Завършва Художествената академия със специалност приложна графика (1971). Eдва 15-годишен свири на пиано в оркестъра на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1961 г. става негово ръководител. Пет години по-късно заедно с композитора Кирил Цибулка подготвя музиката на криминалната драма „Човекът в сянка“ (1967 г.), в която той взима участие като аранжор за голям джазов оркестър. Работата на Бръзицов над този филм поставя и началото на стотици игрални, телевизионни, анимационни и късометражни филми с изцяло негова авторска музика. Създава хитове за Лили Иванова, Камелия Тодорова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Маргарита Хранова и много други. Има над 400 аранжимента, както и множество издадени авторски албуми.

 

  Поля Станчева
май 2001 г. – май 2007 г.
Завършва лингвистика с английски, руски и шведски език. Професионалният 
й път започва в „Младежка редакция“ на БНР. Работи и в „По света и у нас“ БНТ. Специализира телевизионна журналистика в Би Би Си и „Публична администрация“ в Университета на Лайдън, Холандия. Оглавява дирекция „Връзки с обществеността и медиите“ на Народното събрание (1997 – 2000). Директор по програмните въпроси на Българското национално радио (2000 г.). През 2000 г. е програмен директор, а от 2001 г. до 2007 г. е генерален директор на БНР. Автор на документални филми, сред които особено успешните „10 януари“ и „България и Международният валутен фонд“. Автор на филма „Олово срещу словото“, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио.
      Изказване на Поля Станчева по повод 70 години от създаването на БНР - запис 25 януари 2005 г.
  Валерий Тодоров
май 2007 г. – май 2013 г.
Завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност радио. Работи в главна редакция Международна информация на програма „Хоризонт“, където е литературен сътрудник, редактор, водещ новини и блокови предавания, коментатор, старши репортер, отговорен редактор, завеждащ редакция, зам.главен редактор, и.д. главен редактор. Кореспондент е на БНР и на БТА в Москва. Директор на програма „Хоризонт“. Завежда кореспондентския пункт на БНТ в Москва. Директор на дирекция „Радиоразпръскване“ в БНР и и.д. директор на Радио Благоевград. Носител на отличието „Златно перо“, присъдено му от СБЖ за създаването на три нови РРС – Радио София, Радио Видин и Радио Бургас.

      Първото интервю на Валерий Тодоров след избирането му за генерален директор на БНР (пред Петър Волгин) - запис 11 май 2007 г.
  Радослав Янкулов
май 2013 г. – май 2016 г.
Завършва ВИФ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 1976 г. постъпва в БНР. Работи като редактор и водещ на предаванията „Хоризонт за вас“ и „Спорт и музика“. В края на 80-те напуска „Хоризонт“ и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Работи в Нова телевизия. Основател на частните радиа „Експрес“, „99“ и „Спорт“. Директор на Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на Държавната агенция за младежта и спорта. На 23 май 2013 г. е избран за генерален директор на БНР.

      Откъс от интервю на Радослав Янкулов по повод 80 години от създаването на БНР (пред Таня Величкова) - запис 25 януари 2015 г.
  Александър Велев
май 2016 г. – юни 2019 г.
 

 Светослав Костов 
от юни 2019 г.
Завършва „Български език и френски език“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Започва професионалната си кариера като репортер във вестник „Пловдивски новини“ през 1995 г. В радио „Веселина“ (Пловдив) ръководи екип „Спорт“. От 1998 година работи в системата на БНР – първо в Радио Пловдив, след това в програма „Хоризонт“ като репортер, редактор новини, коментатор, водещ на актуални и на развлекателни предавания. С неговия глас слушателите свързват предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „Спорт и музика“. От 2016 г. е директор на Радио София – длъжност, която заема до избирането му за генерален директор.

Директори на Българското национално радио от 1935 г. до днес.