Ангел Заберски - един от майсторите на лиричната естрадна песен и един от първите композитори, които носят признание за българската естрада на европейския подиум през 60-те.БНР архив
Ангел Заберски - един от майсторите на лиричната естрадна песен и един от първите композитори, които носят признание за българската естрада на европейския подиум през 60-те.

На 31 август би празнувал 88-ия си рожден ден, ако беше между нас. Не е юбилейна дата, но това не пречи да си припомним за един от големите в българската музика и за неговото творчество – Ангел Заберски. Не само защото той беше забележителен музикант и композитор, но и защото беше неподправен и ревностен представител на гилдията „радиочовек“, а това са особена порода хора.

      Ангел Заберски за радиото и неговото значение за живота и творчеството му

За Ангел Заберски може да се говори и пише много и това е правено нееднократно. Най-добре ще е обаче да чуем нещо за и от него, звучало в ефира на БНР.

      „Маестро, музика“ – част от предаването на програма „Христо Ботев“, посветено на творчеството на Ангел Заберски, водещ : Здравко Петров – запис 2018 г.

Ангел Заберски, живот отдаден на песента