Рекламно-информационният център на Българското национално радио, открит през 2012 г., е създаден за осъществяване на музикалните и културни цели на Радиото, като принос за представяне на продукцията си имат всички редакции и регионални радиостанции. В Центъра се предлага продукция от издателската дейност на националната медия – компакдискове с музика от всички жанрове от фонда на БНР, документалистика, DVD с анимация и караоке на любими детски песни, книги и рекламни материали, както и разнообразни сувенири с логото на Радиото.

При откриването на Центъра е пуснат в продажба албумът „Звучи в мене музика“ с незабравими песни на Емил Димитров – първият от серията дискове с изпълнения на наши поп певци. Интересен продукт за посетителите е и първият радиоречник – Англо-българско-френски, Англо-българско-испански и Англо-българско-немски с компактдиск с гласовете на професионални преводачи от БНР.

В Рекламно-информационния център се продават билети за всички концерти, които се организират в Първо студио на Националното радио. Работното време на Центъра е от 11:30 до 18:00 часа всеки делничен ден.